بررسی مراحل اولیه در مراحل ساخت شیشه
امروزه جایگاه ویژهای برای کورههای ذوب شیشه در صنعت شیشه و صنایع مرتبط در نظر گرفته شده و از,
امروزه جایگاه ویژهای برای کورههای ذوب شیشه در صنعت شیشه و صنایع مرتبط در نظر گرفته شده و از جمله کاربردهای کوره شیشهگری میتوان به تولید و فراوری شیشه، تولید و فراوری فریت و ساخت شیشههای ویژه اشاره داشت. مهمترین کاربرد این کورهها را میتوان تولید و فراوری شیشه دانست. کورههای ذوب شیشه نقش مؤثری در تبدیل مواد اولیه شیشه به شکل مذاب داشته و بعد از آن، نوبت به فرمدهی و ساخت انواع محصولات شیشهای هستیم.
در صنعت الکترونیک، کوره شیشهگری در زمینه ساخت و فراوری فریت که یک مدل شیشه عایق محسوب میشود، کاربرد دارد. فریتها در اصل شامل قطعات الکترونیکی و تجهیزات مخابراتی میشود. کورههای ذوب شیشه در زمینه ساخت شیشههای ویژهای همچون شیشههای ضدحریق و شیشههای نورپردازی نیز مورداستفاده قرار میگیرند. این مدل شیشهها در صنایع مختلفی همانند ساختمانی، خودروسازی و دکوراسیون نیز کاربرد دارند.
با اضافه کردن اکسید فلزات به ترکیبات شیشه، رنگهای مختلفی تولید میشود. در ابتدای امر گفتیم که وجود اکسید آهن در سلیس میتواند موجب ایجاد رنگ سبز در شیشه شود. اضافه کردن اکسید فلزات با درصدها مختلف رنگهای زرد، قهوهای، فیروزهای و حتی سیاه را در شیشه ایجاد میشود.
برای رنگی کردن شیشه، در خمیر آن از اکسیدهای فلزی به ترتیب زیر میتوان استفاده کرد:
- اکسید آهن: رنگ سبز روشن و تیره به دست میآید.
- اکسید آهن و کبالت: با افزودن اکسید کبالت به اکسید آهن، آبی خیلی کمرنگ به وجود میآید.
- اکسید کرم: رنگ سبز، زرد یا آبی سبز خواهد داد.
- اکسید مس: معمولاً رنگ سبز یا فیروزهای خواهد داد. در بعضی حالات نیز رنگ قرمز ایجاد میکند.
- اکسید مس و نیکل: میتواند رنگهای آبی، بنفش و حتی سیاه را در شیشه ایجاد کند.
یکی از مهمترین فلزاتی که در ایجاد رنگ در شیشه مورد استفاده قرار میگیرد طلا است. این فلز گران قیمت در درصد بسیار پایین یک در هزار مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند رنگ زیبایی روبی را تولید کند.
اولین نفری باشید که دیدگاهی ثبت میکند!